1. Канапе з полуницями (1-2 штуки) - 1-2 скибочки чорного свіжого хліба (найкраще з муки крупного помолу) - 1 ч. ложка сметани - 2 ст. ложки домашнього м’якого сиру - 1-2 гілочки кропу - 2-3 великі полуниці Змішайте сир зі сметаною та кропом і накладіть рівномірно цю суміш на скибку хліба, а поверх – наріжте вздовж полуниці (сіль не використовуйте!)
2. Омлет “Бабусин” (на 1-2 порції) - 6-8 яєць - 50-80 мл сметани - 2-3 гілочки кропу та петрушки - сіль - 2-3 помідори - 1 огірок - 2-3 редиски На розігріту сковорідку влийте сметану (ні масла, ні олії не потрібно!), зразу збийте туди яйця і ретельно перемішайте. Потім посоліть і додайте зелень. Омлет повинен готувати ся не більш ніж 5 хвилин, щоб не присмажувався. Викладіть омлет на плоску широку тарілку, наріжте кружальцями овочі і приступайте!
3. Сніданок солодкоїжки (на 1 порцію) - 200 г домашнього м’якого сиру - 1 жовток - 1 стол. ложка цукру - 1 жменя ізюму - 1 жменя кураги Сир з жовтком та цукром розтерти до однорідної маси, додати сухофрукти, можна за бажанням ще й горіхи.
4. Ситний сніданок (на 2 порції) - 1 куряче філе - 7 маленьких картоплин - 1 середня морквина - 100 мл томатного соку або 2 стол. ложки кетчупу - 1 зубчик часнику - зелень, сіль, чорний перець Куряче філе розрізати на маленькі шматочки і обсмажити на сильному вогні до півготовності, додавши попередньо натертий часник, сіль, перець. Розрізати картопля на “мандаринові” дольки чи смужки і вкинути до курячого філе, натерти на друбному терку моркву. Все це залити водою (щоб овочі та м’ясо майже накрилися водою) і на маленькому вогні тушкувати до 20 хвилин. Потім перемішати, додати томат і ще 15-20 хвилин смажити.
5. Французькі гарячі бутерброди (на 2 порції) - 2 скибки білого батону товщиною не менш ніж 3 см. - 2 яйця - кріп, зелена цибуля, сіль - 1 стол. ложка масла Розігрйте масло на сковороді, викладіть скибочки батона, попередньо вирізавши в них невеликі кружечки і збийте в них по 1 яйці. Посоліть і через 2 хвилини перекладіть бутерброд на інший бік, також витримайте 2-3 хвилини і посипте зверху кропом та подрібненою зеленою цибулею. Істи тільки гарячими!