Американська кава Відомо, що американці абсолютно не уміють варити кави. Їх так задражнювали із цього приводу всякі богемні європейські народи, що американці збунтувалися і вирішили, що їх погана кава стане віднині крутим національним напоєм. Рішення виявилося геніальним, і віднині в будь-якій випендрежной кав'ярні на Монмартрі або в Римі ти можеш замовити “каву амерікана” - велику чашку слабкої водянистої кави з підігрітим молоком, що подається окремо в молочнику. Кафе-гляссе Французький винахід італійських морозивників - дуже шкідливе для зубної емалі. У гарячу чорну каву кладеться вершкове морозиво, яке можна встигнути з'їсти ложечкою, поки воно не розтануло. Кафе-гляссе подається без цукру у високому стакані. Капучино Капучино по-італійськи означає “капуцинішко” - чернець. Існує красива легенда, що саме в капуцинських монастирях абати винайшли цей напій, але насправді цю назву придумали не ченці, а власники кав'ярень: коричнева кава з білою шапочкою збитого молока зверху нагадував про коричневу рясу і білий капюшон ченця-капуцина. Зверху збите в піну молоко посипається щіпкою какао. Капучино належить збивати саме з молоком, капучино з вершками - нонсенсом. Кафе Латте На відміну від капучино, кафе латте роблять з великої кількості збитого гарячого молока і малої кількості кави. Кафе латте має бежевий колір і подається не в чашці, а у високому стакані. Кава арабський В кавник об'ємом 100 мл кладуть шматок цукру, наливають 80 мл холодної води і нагрівають до кипіння. Потім кавник знімають з вогню і висипають в нього 5-7 р. (дві чайні ложки) дрібно меленої кави. Розмішавши, знову ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Знявши з вогню, доливають кавник водою і повторно доводять до кипіння. Кава по-баварськи В емальованій каструлі розтерти два яєчні жовтки і 75 р. цукрової пудри або піску; додати чашку гарячого молока і чашку міцної гарячої чорної кави. Суміш поставити на вогонь, безперервно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Додати желатин, заздалегідь розведений в декількох ложках теплої чорної кави. Залишається розлити крем в маленькі форми і поставити в холодильник. Кількість желатину потрібно брати за об'ємом рідини, керуючи дозуваннями, рекомендованими на упаковці від желатину.
|