Нд, 05.05.2024, 02:11
Приветствую Вас Гість
Главная | Регистрация | Вход
Сайт "під каву"

Головна » Статті » Цікаве про каву

Цікавинки про каву

Американська кава

Відомо, що американці абсолютно не уміють варити кави. Їх так задражнювали із цього приводу всякі богемні європейські народи, що американці збунтувалися і вирішили, що їх погана кава стане віднині крутим національним напоєм. Рішення виявилося геніальним, і віднині в будь-якій випендрежной кав'ярні на Монмартрі або в Римі ти можеш замовити “каву амерікана” - велику чашку слабкої водянистої кави з підігрітим молоком, що подається окремо в молочнику.

Кафе-гляссе

Французький винахід італійських морозивників - дуже шкідливе для зубної емалі. У гарячу чорну каву кладеться вершкове морозиво, яке можна встигнути з'їсти ложечкою, поки воно не розтануло. Кафе-гляссе подається без цукру у високому стакані.

Капучино

Капучино по-італійськи означає “капуцинішко” - чернець. Існує красива легенда, що саме в капуцинських монастирях абати винайшли цей напій, але насправді цю назву придумали не ченці, а власники кав'ярень: коричнева кава з білою шапочкою збитого молока зверху нагадував про коричневу рясу і білий капюшон ченця-капуцина. Зверху збите в піну молоко посипається щіпкою какао. Капучино належить збивати саме з молоком, капучино з вершками - нонсенсом.

Кафе Латте

На відміну від капучино, кафе латте роблять з великої кількості збитого гарячого молока і малої кількості кави. Кафе латте має бежевий колір і подається не в чашці, а у високому стакані. Кава арабський В кавник об'ємом 100 мл кладуть шматок цукру, наливають 80 мл холодної води і нагрівають до кипіння. Потім кавник знімають з вогню і висипають в нього 5-7 р. (дві чайні ложки) дрібно меленої кави. Розмішавши, знову ставлять на вогонь і доводять до кипіння. Знявши з вогню, доливають кавник водою і повторно доводять до кипіння.

Кава по-баварськи

В емальованій каструлі розтерти два яєчні жовтки і 75 р. цукрової пудри або піску; додати чашку гарячого молока і чашку міцної гарячої чорної кави. Суміш поставити на вогонь, безперервно помішуючи, але не доводячи до кипіння. Додати желатин, заздалегідь розведений в декількох ложках теплої чорної кави. Залишається розлити крем в маленькі форми і поставити в холодильник. Кількість желатину потрібно брати за об'ємом рідини, керуючи дозуваннями, рекомендованими на упаковці від желатину.

Категорія: Цікаве про каву | Додав: admin (19.02.2009)
Переглядів: 2944 | Коментарі: 2 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гра
Онлайн Плеер
Калькулятор ОнЛайн
Перекладач ОнЛайн

Переводчик онлайн
с на
Форма входа
Поиск
Наш опрос
Ваша улюблена кава:
Всього відповідей: 495
Друзья сайта
  • Життя та цікаві факти ЖИЗНЬ и ХАК

  • Кулінарні рецепти
  • Афери і Фокуси

  • Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz