Нд, 05.05.2024, 09:29
Приветствую Вас Гість
Главная | Регистрация | Вход
Сайт "під каву"

Головна » Статті » Цікаве про каву

Різновиди кави

Різновиди кави:

Еспрессо.

У відмінності від того, що думають на «відсталому, дикому світі поза Італією», еспрессо – це густа кава в маленькій ємкості, його ледве вистачає на два ковтки. Наповнити маленьку чашку для еспрессо до краю, як прийнято в наших краях – не лише гріх, але ще і сповна справедливий привід для величезного скандалу! Еспрессо п'ють або з чашки («Caffe») або з маленької скляної стопки («Caffe al vetro»). Любителі зовсім міцної кави замовлять «Ristretto» («стислий»). Ця кава об'ємом не більше, ніж ковток, настільки густий, що він майже маслянистій консистенції. Той рідкий відвідувач, хто навпаки любить послабкіше, замовить «Кафе лунго», «довгий », що якраз схоже на те, що в Москві вважається Еспрессо. А хто взагалі хоче виглядати збоченцем, попросить «Caffe а l’americana» (по-американськи): Та ж кількість кавового порошку, та зате води стільки, що її вистачає для наповнення великої чашки (під Каппучино). Еспрессо буває і холодний (Caffe freddo), але лише влітку. Він подається строго в склі, і найчастіше він вже солодкий. Лише у деяких барах його сервірують з цукровим сиропом окремо. Адже звичайний цукор в нім не розчиняється. Окрім цукру, який клієнт, стоячи в барной стійки, додає сам за власним розсудом, в еспрессо дозволяється налити деякі інгредієнти, за строго певною схемою: Caffe macchiato caldo («з гарячим плямою») – Еспрессо з маленькою кількістю (не більше наперстка) гарячого, збитого молока; Caffe macchiato freddo («з холодною плямою») - Еспрессо з такою ж кількістю, але холодного молока; Caffe corretto («виправлений») – Еспрессо з крапелькою спиртного, зазвичай Коньяк або «Fernet Branca», діжестів на трав'яній основі (але бувають інші варіанти). П'ють еспрессо по кілька разів в день, але в усякому разі після обіду і після вечері.

Каппучино.

Це еспрессо, дуже міцний, у великій чашці, куди додають гарячіше, збите молоко. Називається цей напій так, тому що його колірна гамма (коричневий з білим) нагадує братів Капуцинів, членів древного ордена Католицької церкви, що носять до цього дня темну сутану зі світлим капюшоном. Капучино п'ють ВИКЛЮЧНО до обіду. Після їди, тим більше після вечері, як в Росії стало прийнято, вважається щонайменше безграмотно.... Звідки за кордоном взялася «маревна ідея» сипати зверху корицю, в Італії ніхто не знає, але що не треба – згодні всі. Інколи – зовсім інколи, насипають гірке какао, але на цьому все. Каппучино також існує холодний - влітку (Cappuccino freddo). У стакан (строго в склі) наливають кафе фреддо і холодне молоко в співвідношенні 50 на 50. Все? Та ні! Є ще «Caffe Latte», що в барах (у відмінності від домашнього) – Еспрессо, з великою кількістю гарячого, не збитого молока, у великому стакані (і лише в стакані). І він існує в літній одягу: Кафелатте фреддо...кафе фреддо з холодним молоком 30/70: Стільки ж кави, більше молока, більше стакан.

Найостанніше – «Latte macchiato»: «Молоко з плямою». Гаряче збите молоко з мінімальною кількістю еспрессо (наперсток, навіть менше), у великій чашці. Лише не говорите, що це Каппучино. Ризикуєте! Природно, влітку він називатиметься Латте Фреддо Маккьято (саме у цій послідовності, бо, як ми тепер знаємо «Латте Маккьято Фреддо» означало б гаряче молоко з крапелькою холодної кави), і буде зроблений з холодного молока з декількома крапельками кафе фреддо. І природно, в такому варіанті він повинен подаватися в стакані. Італійська кава, не дивлячись на те, що він дуже міцний, містить дивно мало кофеїну. Говорять, що це пов'язано з тим, що порошок дуже недовго знаходиться у контакті з водою (кофеїн розчиняється при контакті з водою). Все одно, є і в Італії люди, які з міркувань здоров'я віддають перевагу каві без кофеїну. Дуже просто: Додайте слово «АГ» після слова «кафе»: «Hag» - марка найпоширенішої декафєїнізірованного кави в Італії, (настільки популярного, що вся кава без кофеїну тепер так називають), а на італійській мові «H» не виголошують.

Категорія: Цікаве про каву | Додав: admin (13.05.2009)
Переглядів: 4452 | Коментарі: 7 | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гра
Онлайн Плеер
Калькулятор ОнЛайн
Перекладач ОнЛайн

Переводчик онлайн
с на
Форма входа
Поиск
Наш опрос
Ваша улюблена кава:
Всього відповідей: 495
Друзья сайта
  • Життя та цікаві факти ЖИЗНЬ и ХАК

  • Кулінарні рецепти
  • Афери і Фокуси

  • Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz