Сб, 18.11.2017, 11:31
Приветствую Вас Гість
Главная | Регистрация | Вход
Сайт "під каву"

Головна » Статті » Цікаве про каву

Секрети кавового дерева

Секрети кавового дерева!

З часів царювання Олексія Михайловича кава почала з'являтися в Росії. Йому прописували каву від головного болю. При правлінні Катерини II кавою був найдорожчим товаром. А Петро Перший намагався зробити каву найпопулярнішим напоєм. І до цього дня, виробники кави відкривають для нас чарівний світ сортів і смаків кави.

Кава полонить нас своїм ароматом, різноманіттям смаку. І як ботанічний вигляд кавове дерево унікальне. Видів кавового дерево існує велике різноманітність: девевра, ліберіка, робуста, арабіка. І найкращим з них, по праву, є Арабіка. Але, як і будь-який інший продукт, арабіка може бути різної якості. Арабіка виростає в горах від 500 метрів над рівнем морить. Але чим вище кавове дерево вирощується, тим якісний зерно. Річ у тому, що в горах досить суворий клімат: різкі перепади денних і нічних температур повітря. Із-за таких умов кавова ягода дозріває тривалий час, 8-10 місяців. Багато плантацій зазвичай висаджують кавові дерева в тіні дерев. Щоб прямі промені сонця не обпалювали листя, і ягода дозрівала довше. За рахунок цього зерно встигає отримати всі необхідні смакові і ароматичні параметри, твердість.

Унікальність кавового дерева в тому, що ягода дозріває неодночасно: на одній вітці можна побачити як стиглі червоні плоди, так і зелені, і квіти. Зерно оброблене вологим способом обробки, що є важливим показником високої якості кави. .Доказано, що кава не надає негативної дії на організм людини. Тут говоритися саме про якісне зерно. Кава дійсно допомагає позбавитися від головного болю, як прописували Олексію Михайловичеві. Збільшує швидкість мислячих процесів, знижує ризик захворювання цукровим діабетом, що доведене неодноразовими дослідженнями. Хлорогенова кислота, яка входить до складу кавового зерна бере участь в побудові структури білка. А одна чашка чорної кави може прискорити обмін речовин на 3-4 %, за рахунок чого збільшує спалювання жирів. Головне знати міру у вживанні кавових напоїв, оскільки в кожного своя норма вжитку кави.

Насолоджуйтесь царським напоєм НА ЗДОРОВЯ!!!


Категорія: Цікаве про каву | Додав: admin (02.06.2009)
Переглядів: 2135 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1  
Запрошую вас приєднатися до української кулінарної спільноти на http://cookorama.net
Доречі в нас теж є шанувальники кави http://cookorama.net/blog/coffee/ ;)

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гра
Онлайн Плеер
Калькулятор ОнЛайн
Перекладач ОнЛайн

Переводчик онлайн
с на
Форма входа
Поиск
Наш опрос
Ваша улюблена кава:
Всього відповідей: 495
Друзья сайта
  • Життя та цікаві факти ЖИЗНЬ и ХАК

  • Кулінарні рецепти
  • Афери і Фокуси

  • Copyright MyCorp © 2017Безкоштовний хостинг uCoz