Сб, 16.12.2017, 08:30
Приветствую Вас Гість
Главная | Регистрация | Вход
Сайт "під каву"

Головна » Статті » Мои статьи

Різдвяні кулінарні традиції світу

Різдвяні кулінарні традиції світу

Напередодні Різдва дотримується особливо строгий піст, що отримав назву святвечір, оскільки цього дня уживається в їжу сочиво – зварені з медом пшеничні або ячмінні зерна. За традицією, пост святвечора закінчується з появою на піднебінні першої вечірньої зірки, яка сповістила всьому світу про час народження Сина Божого, – саме тоді і починається святкування Різдва. В день Різдва прийнято збиратися всією сім'єю за різдвяним обідом, а святковий стіл прикрашають традиційні блюда – для кожної країни свої. Індичка, качка або гусак – досить поширене різдвяне блюдо.

У Англії обов'язкові блюда на Різдво – запечена в духовці індичка під соусом з агрусу і різдвяний пудинг, який обливається ромом, підпалюється і палаючий ставиться на стіл.

У США  до різдвяного обіду подається індичка під журавлинним соусом.

У Франції свято не свято, якщо за різдвяним столом немає індички, запеченої в білому вині. Ще тут їдять устриці, паштет з гусячої печінки, сири і шампанське.

У Данії їдять качку або гусака, фаршированого яблуками, рисовий пудинг і солодку рисову кашу з корицею і родзинками.

У Ірландії на Різдво готують індичку або окіст, в Греції – індичку в провині, в Литві і Германії – смаженого гусака.

Німці на Різдво обов'язково ставлять на стіл блюдо з яблуками, горіхами, родзинками і марципанами.

У Китаї, де живе досить багато християн, на Різдво готують імператорське блюдо – знамениту качку по-пекинськи.

А ось на святкових столах Австрії, Угорщини, балканських країн ніколи не буває різдвяного гусака, качки, курки, індички. Там вважають, що птицю є цього вечора не можна – відлетить щастя.

У Бельгії на різдвяний стіл ставлять телячу ковбасу з трюфелями, м'ясо вепра, традиційний торт, вино.

У Голландії – кролика, оленину або дичину, в Люксембурзі – кров'янку, яблука, місцеве ігристе вино.

Італійці в Різдво їдять рибу або морепродукти, тортелліні і запивають все це шампанськем.

У Іспанії подають зажареного на рожні молочного поросяти, якого запивають хересом. На святковому столі кожного іспанця обов'язково будуть присутні дари морить – креветки, краби, лангуста, а також різдвяні солодощі – халва, марципани, анісові льодяники.

А Португалія цього дня харчується баккалао – блюдом з сушеної солоної тріски, яке запивають портвейном.

Дуже докладно готуються до Різдва в скандінавських країнах. Тижні за дві до свята ріжуть різдвяних поросят, роблять кров'янку, солять і коптять м'ясо. Потім приступають до приготування пива, яке варять протягом трьох-чотирьох днів без перерви з ранку до вечора.

Категорія: Мои статьи | Додав: admin (07.01.2010)
Переглядів: 1684 | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Гра
Онлайн Плеер
Калькулятор ОнЛайн
Перекладач ОнЛайн

Переводчик онлайн
с на
Форма входа
Поиск
Наш опрос
Ваша улюблена кава:
Всього відповідей: 495
Друзья сайта
  • Життя та цікаві факти ЖИЗНЬ и ХАК

  • Кулінарні рецепти
  • Афери і Фокуси

  • Copyright MyCorp © 2017Безкоштовний хостинг uCoz