Прянощі. - Гірчиця, розведена в молоці замість води, довше зберігається.
- Для овочевих соусів спочатку варяться овочі і лише вкінці варки можна додавати спеції. Тоді смак та аромат соусу буде насиченим та повним.
- Щавель легко замінити кропивою чи шпинатом з додаванням лимонної кислоти.
- Тим’ян надає стравам перцево-пряний смак. Він ідеально підходить до тушкованих та смажених м’ясних блюд, квасолі, перцю та баклажанів у невеликій кількості.
- Листя базиліка кладуть у страву за декілька хвилин до її готовності.
- Кардамон найкраще очистити від білої шкарлупи і розтовкти з цукром.
- Кожні прянощі потрібно зберігати окремо і міцно закривати кришкою. Брати їх потрібно сухими руками чи сухою ложечкою.
|