Кава "Мокко на хмаринці" (на 6 порцій) 5 стаканів молока 1 стручок ванілі або 2-3 краплі натурального екстракту ванілі 1/2 стакана свіжозвареної міцної чорної кави цукор за смаком 3 ст. л. ванільного цукру 110 г несолодкого шоколаду 2/3 стакана збитих вершків 6 паличок кориці мелений мускатний горіх Вилийте 3 стакани молока в каструлю. Додайте стручок ванілі (якщо використовуєте його) і поставте каструлю на слабкий вогонь, не доводячи до кипіння. Зніміть каструлю з вогню, дайте наполягати 10 хвилин і вийміть стручок ванілі. Змішайте каву з молоком, що залишилося, у великому вогнетривкому глеку. Додайте цукор за смаком, але стежите, щоб суміш вийшла не дуже солодкою, оскільки знадобиться класти цукор ще і в гаряче молоко. Знову поставте каструлю з молоком на вогонь і додайте ванільний цукор разом з екстрактом ванілі, якщо використовуєте його. Доведіть до кипіння, збавте вогонь. Покладете квадратики шоколаду в молоко. Обережно нагрівайте, помішуючи, поки шоколад не розтане. Вилийте молоко з шоколадом в глечик і збивайте до появи піни. Подавайте у високих кухлях або стаканах із збитими вершками, паличкою кориці і щіпкою мускатного горіха.
|