Класичний тірамісу (6 порцій) Інгредієнти: 200 г сиру Mascarpone або San Millan 250 мл вершків 33-35% жирності 3 яєчних жовтка 150 г цукру 24 бісквітних палички 6 чашок міцної натуральної кави какао в порошку 3 столових ложки лікеру Disaronno Originale (Amaretto) Спосіб приготування: Протягом 5 хвилин збити зливання міксером і поставити в холод. Жовтки збити з цукром, додати сир, збити. Додати збиті вершки і лікер. Збити і поставити в холод. Каву вилити на блюдо, укласти бісквітні палички, щоб просочилася кава (вони не повинні розмокнути). У роз'ємну форму діаметром 20-22 см викласти шар бісквітів, потім - шар крему, зверху посипати рясне какао. Повторити шар (або скільки вийде). Останній шар має бути з крему і какао. Поставити в холод мнінімум на 2 години (краще на ніч). P.s. Можна замінити бісквітні палички готовими бісквітними коржами (3 в упаковці). Кожен корж просочують каві, змішаній з 5-6 столовими ложками лікеру. Далі шар крему, шар какао (рясно - щоб не просвічувався крем). І так наступні 2 коржі. Верхній корж і боки обмазую кремом і посипаю какао.
|